Twitter bevestigt dat accounts van de rechtse complotdenker Alex Jones de regels van het platform hebben overtreden, maar is niet van plan om ze te verwijderen.

Zeven tweets van Jones en zijn website InfoWars overtraden de regels van Twitter, schrijft CNN. De tweets werden na de publicatie van CNN en instructies van Jones verwijderd door diens team.

Van de zeven tweets waren er twee recent, de andere stamden uit december vorig jaar. Met de berichten zou onder meer verdeeldheid tussen groepen mensen op basis van religie en geslacht gezaaid zijn. Ook werd geweld verheerlijkt en werden complottheorieën over schietpartijen gedeeld.

De afgelopen tijd werden profielen, pagina's en video's van Jones op onder meer Facebook, YouTube en Apple Podcasts offline gehaald vanwege haatzaaien en intimidatie.

Twitter is een van de weinige socialemediaplatformen waarop accounts van Jones nog actief zijn. Eerder deze week zei een woordvoerder nog dat de Amerikaanse radiomaker de regels tot op heden niet had geschonden.

Rechtse groepering Proud Boys wel geschorst

Twitter sloot vrijdag wel verschillende accounts die gelinkt waren aan de rechtse groepering Proud Boys, waaronder het officiële account van de groep. "Ze overtraden ons beleid waarin staat dat gewelddadige extremistische groepen verboden zijn", zei een woordvoerder tegen BuzzFeed News.

Leden van Proud Boys waren in 2017 aanwezig tijdens het protest in de Amerikaanse stad Charlottesville waarbij een dode viel.