De emoji van een koppel krijgt volgend jaar misschien een uitgebreidere versie, waarbij 55 varianten met verschillende huidskleuren en genders mogelijk zijn.

Het Unicode Consortium, de instantie die ieder jaar bepaalt welke smileys worden toegevoegd, overweegt de 55 emoji-opties op dit moment.

Gebruikers zouden zelf een emoji-koppel kunnen samenstellen door smileys van twee verschillende poppetjes naast elkaar in te voeren. Door bijvoorbeeld een emoji van een zwarte man naast een Aziatische vrouw neer te zetten, worden zij één afbeelding waarin ze elkaars handen vasthouden.

Het is nog onbekend of de nieuwe afbeeldingen ook worden goedgekeurd. Daar zal het Unicode Consortium later over vergaderen.

Goedgekeurde smileys worden dan vervolgens toegevoegd aan een nieuwe tekenset, die smartphone- en softwaremakers kunnen implementeren. Dat gebeurt op zijn vroegt begin 2019.

Emoji van een blindengeleidehond

De emojiraad overweegt ook andere emoji's om mensen met een beperking beter te vertegenwoordigen. Zo wordt er gekeken naar een emoji van een doof persoon en een van een blindengeleidehond.

Er wordt daarnaast gekeken naar nieuwe smileys van een ninja, legerhelm, mammoet, veer, dodo, toverstaf, houtzaag en schroevendraaier.