AMSTERDAM - De professionele gamer Arthur van Kan uit Geldrop is het weer gelukt. Hij mag zich wereldkampioen Halo 2 noemen. De Nederlander met de bijnaam King Tuur versloeg dit weekeinde tijdens de 'Halo 2 World Championship' de Japanner 'Aimitux' met 14-2.

In oktober 2004 was de Nederlander al de snelste tijdens het spel Project Gotham Racing 2 tijdens de World Cyber Games. Toen mocht hij door deze overwinning 20.000 dollar op zijn bankrekening bijschrijven. Door zijn overwinning op de Japanner krijgt Van Kan 1.200 euro, een 50 inch flatscreen monitor van Samsung, een dvd-recorder en een 24-karaats gouden Halo 2-schijf.

In Aziatische landen is het al veel langer populair om geld te verdienen met het spelen van computerspellen. Daar zijn mensen die hun baan of school hebben opgegeven om proberen rond te komen met het spelen van computergames.

Halo 2 is een first-person shooter en een vervolg op het succesvolle eerste deel. King Tuur hoefde de deur niet uit om te winnen. Hij kon via Xbox Live deelnemen aan het kampioenschap.