AMSTERDAM - De redactie van het Jeugdjournaal heeft de chatbox op zijn internetpagina gesloten. "Dat hebben we gedaan omdat omdat we merkten dat het in de chat alleen nog maar over seks ging", stond woensdag op de site te lezen. Ook waren volwassenen op de pagina op zoek naar seksuele contacten met jeugdige bezoekers, blijkt uit de verklaring.

Een meisje is via de internetpagina van het Jeugdjournaal in contact gekomen met een volwassen man die haar via een webcam zijn geslachtsdeel heeft laten zien. De open chat komt daarom niet meer terug.

De babbelbox gaat alleen nog maar open op de momenten dat de redactie kan controleren wat er gebeurt. "Verder gaat de redactie bepalen waarover jullie praten en dat zal altijd een nieuwsonderwerp zijn", aldus de boodschap aan de kijkers.

Uit steekproeven bleken de gesprekken over van alles te gaan. "Behalve over het nieuws", stelde redactiechef R. Bartlema woensdag. "Voor onze doelgroep was dat niet prettig." Het Jeugdjournaal heeft niet genoeg personeel om de chatbox continu te controleren, liet hij weten. "Televisie blijft onze prioriteit." De verdachte man is niet getraceerd.