Netflix kreeg er in het afgelopen kwartaal 5,2 miljoen abonnees bij. Daarmee komt het totale aantal wereldwijd op 130 miljoen.

De kwartaalcijfers werden maandag door Netflix gepresenteerd (pdf). Vooraf werd verwacht dat de vorige drie maanden 6,2 miljoen nieuwe abonnees zouden opleveren, maar dat aantal viel lager uit.

Netflix spreekt zelf van een "sterk maar geen fantastisch kwartaal". Het bedrijf kon rekenen op 670.000 nieuwe abonnees in de Verenigde Staten, iets meer dan de helft van waarop gerekend werd.

Internationaal kwamen er 4,47 miljoen abonnees bij, licht onder de verwachting van 4,97 miljoen. Netflix maakte geen losse cijfers over de verschillende landen bekend. Het bedrijf zegt de komende tijd nog meer te willen investeren in de productie van internationale 'Netflix Originals'. 

Omzet en winst

Het afgelopen kwartaal werd een omzet van 3,9 miljard dollar (3,3 miljard euro) behaald. Dat is 1,2 miljard dollar meer dan in dezelfde periode in 2017. De nettowinst steeg naar 384 miljoen dollar (328 miljoen euro) tegenover 128 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Recent zei Netflix te overwegen een prijsverhoging door te voeren voor gebruikers die accounts delen. Daarover werd niets geschreven in de kwartaalcijfers.

Na de bekendmaking van de tegenvallende kwartaalcijfers ging het aandeel van Netflix op de nabeurshandel met 13 procent omlaag. Later steeg de prijs weer wat, om te stabiliseren op een prijs van bijna 12 procent lager dan voor bekendmaking van de kwartaalcijfers.