RIJSWIJK - Apple Computer wordt door bestuurders gezien als het meest innovatieve bedrijf ter wereld. Door het succes van de iPod-producten verdringt Apple 3M van de eerste plaats.

Uit een wereldwijd onderzoek van The Boston Consulting Group onder 940 hoge bestuurders blijkt dat Apple geroemd wordt voor de "succesvolle introductie van technologie in het dagelijks leven". Apple heeft veel succes met de digitale muziekdrager iPod en aanverwante producten.

Innovatie

Bedrijfsgroei door innovatie wordt door negen van de tien ondervraagden aangemerkt als "van essentieel belang". Minder dan de helft van de bestuurders is tevreden met wat innovatie zichtbaar oplevert binnen hun eigen bedrijf.

Eveneens minder dan de helft denkt dat de eigen onderneming even goed of beter dan de concurrentie presteert in het omzetten van ideeën naar winst, zo blijkt uit het onderzoek.

Google

Achter Apple werden 3m, GE en Microsoft (gedeelde derde plaats) en Sony uitgeroepen tot meest innovatief. De meest opvallende stijger was Google, dat van de vijftiende naar de achtste plaats steeg.