Facebook heeft Shahriar Rabii aangenomen om aan de ontwikkeling van chips te werken. Dat deed hij voorheen bij Google.

Het is een nieuwe aanwijzing dat Facebook zijn eigen chips ontwikkelt, schrijft Bloomberg. Het zou met name gaan om de productie van chips met een focus op kunstmatige intelligentie.

Rabii zal volgens anonieme bronnen onder Andrew Bosworth gaan werken, Facebooks hoofd van virtual reality en augmented reality. Google en Facebook hebben niet op het bericht gereageerd.

Bij Google heeft Rabii bijgedragen aan verschillende chips voor consumentenproducten. Zo zou hij hebben gewerkt aan het onderdeel in de Pixel 2-telefoon waarmee kunstmatige intelligentie aan de camera werd toegevoegd.

In april wezen vacatures en verhalen van ingewijden er al op dat Facebook zijn eigen chips zou ontwerpen. Die onderdelen moeten onder meer hardware, servers in datacentra en software voor kunstmatige intelligentie gaan aansturen.

Facebook zou chips willen maken voor consumentenproducten zoals virtualrealitybrillen. Daarnaast zou zo'n chip gebruikt kunnen worden in een slimme speaker, waar Facebook volgens geruchten aan werkt.