AMSTERDAM - Telecombedrijf Versatel zoekt naar mogelijkheden zijn rechtstreekse uitzendingen van voetbalwedstrijden aan te bieden aan mensen die buiten het bereik van zijn eigen netwerk vallen. Daarbij wordt samenwerking niet uitgesloten. Dat heeft een woordvoerster van de onderneming zaterdag gezegd.

"We kijken naar alle mogelijke alternatieven en onderhandelen met andere partijen." Versatel biedt een snelle internetverbinding, ADSL2+, inclusief de uitzendingen van het eredivisievoetbal, aan voor 40 euro per maand. Momenteel woont echter 40 procent van de Nederlandse bevolking buiten Versatels verspreidingsgebied.

"Voor een gegarandeerd goede kwaliteit moet men binnen 3,5 kilometer van een wijkcentrale wonen." Op geruchten dat het bedrijf praat met KPN-dochter Digitenne wilde de woordvoerster niet ingaan.

Versatel heeft voor drie jaar de rechten verworven om rechtstreeks voetbal uit de eredivisie uit te zenden. Daarvoor werd 91,5 miljoen euro betaald. De onderneming streeft ernaar eind dit jaar 100.000 abonnees te hebben op zijn voetbalkanaal.