Liane Hornsey, de hr-topvrouw van taxidienst Uber, stapt op na aantijgingen dat ze interne meldingen over racisme heeft genegeerd.

Uber-CEO Dara Khosrowshahi kondigde het vertrek van Hornsey aan in een intern bericht. Hij noemt de zogeheten Chief People Officer daarin "ontzettend getalenteerd, creatief en een harde werker". In het bericht staat niet waarom ze ontslag neemt.

Haar vertrek volgt kort nadat Reuters contact had opgenomen over een intern onderzoek. Volgens een groep anonieme klokkenluiders binnen het bedrijf had Hornsey meldingen over racisme op de werkvloer stelselmatig genegeerd.

Volgens de klokkenluiders zou de topvrouw zich ook discriminerend en neerbuigend hebben uitgelaten over Bernard Coleman. Hij gaat over het diversiteitsbeleid binnen het bedrijf.

Hornsey schrijft in een e-mail ook niet waarom ze is vertrokken. Wel benadrukt ze al een tijd te hebben overwogen om te stoppen bij het taxibedrijf.

Volgens Uber zijn de aantijgingen richting Hornsey onderzocht. Het bedrijf zegt niet wat de conclusie van dit onderzoek was, maar stelt dat "het resultaat gepast is afgehandeld".