Twitter heeft in de afgelopen maanden meer dan een miljoen accounts per dag verwijderd. In mei en juni ging het om 70 miljoen accounts.

Sinds oktober vorig jaar is het aantal opgeschorte accounts meer dan verdubbeld, bevestigt Twitter aan The Washington Post.

Twitter is strenger gaan optreden tegen mensen die het platform misbruiken. Daarbij gaat het onder meer om de verspreiding van nepnieuws en misleidende informatie. In maart werden nog veranderingen in het algoritme aangekondigd, waarmee slecht gedrag herkend kan worden.

Twitter heeft in juni een bericht gepubliceerd, waarin het bedrijf uitlegt hoe spam en misbruik worden aangepakt. Daarin staat dat wekelijks 10 miljoen accounts werden gecontroleerd op authenticiteit. Gebruikers moesten daarvoor hun account bevestigen via een telefoonnummer of e-mailadres.

Het verwijderen van accounts kan volgens een ingewijde van The Washington Post tot gevolg hebben dat het aantal gebruikers van Twitter in het tweede kwartaal is gedaald. Daar heeft het bedrijf niet op gereageerd.