AMSTERDAM - KPN wil een deel van het klantenbestand van internetprovider Tiscali Nederland overnemen. Het telecomconcern heeft daar 12 miljoen euro voor over. Dat heeft een dicht bij de onderhandelingen staande bron donderdag tegen het ANP verklaard. KPN heeft voor elk van de 69.000 ADSL-abonnees 175 euro over.

Daarmee komt het totaalbedrag uit op 12 miljoen euro. Tiscali Nederland, het vroegere World Online, heeft in Nederland 210.000 abonnees met een breedbandverbinding.

Tiscali kan het geld goed gebruiken. De Italiaanse internetaanbieder zit in zwaar weer en moet in juli een lening van 250 miljoen euro afbetalen. Om aan dat geld te komen wil Tiscali zijn Franse dochteronderneming Liberty Surf overdoen aan Telecom Italia.

KPN is druk bezig zijn positie op de ADSL-markt te versterken. Op die manier wil het telecomconcern de omzetverliezen bij vooral de divisie vaste telefonie compenseren. De extra inkomsten uit ADSL moeten vooral komen door de zogeheten triple play-strategie, waarbij klanten via een kanaal telefonie, beeld en internet krijgen aangeboden.