De Nederlandse HCC, een computerclub die in de jaren zeventig opgericht is, werd op dinsdag door een zware cyberaanval getroffen.

Daarover bericht de HCC op zijn eigen Facebook-pagina. Door de aanval zijn meerdere sites van de computerclub onbereikbaar.

"HCC is getroffen door een zware cyberaanval", luidt het bericht. "Hoewel alle software en firmware up-to-date waren, heeft deze aanval veel schade kunnen aanrichten, zowel software- als hardwarematig."

De computervereniging zegt aan het herstellen van de websites te werken. Het zou door de grootte van de aanval moeilijk te voorspellen zijn hoelang dat duurt.

De HCC werd in 1977 opgericht onder de naam 'Hobby Computer Club'. Het was toen een van de eerste verenigingen voor computerhobbyisten in Nederland. Er werd lange tijd ook een tijdschrift uitgegeven. Daarnaast werden de zogeheten HCC-dagen georganiseerd.

In 2013 werd het tijdschrift PC-Active door concurrent HCC overgenomen toen uitgever HUB failliet ging. Dat is sindsdien het lijfblad van de vereniging.