AMSTERDAM - Microsoft verandert de gewraakte nieuwe licentievoorwaarden van Windows Media Player. De alinea die Microsoft twee weken geleden toevoegde aan de algemene voorwaarden van de Windows Media Player patch heeft voor veel opschudding gezorgd.
Windows Media Player patch

De Microsoft-patch voor de Windows Media Player om lekken te dichten zou gepaard gaan met een aanpassing van gebruikersvoorwaarden waardoor Microsoft ongevraagd software installeert op de computer van de gebruiker. Naar aanleiding van deze opschudding heeft Microsoft de pers een reactie verzonden. "Het was nooit de bedoeling om ongevraagd software op de pc van de Media Player gebruiker te installeren", zegt Microsoft nu.

Vorige week riep Microsoft zijn gebruikers op 'onmiddellijk' reparatiesoftware te installeren, omdat er drie lekken waren ontdekt waarmee hackers de computer binnen kunnen komen. Met de update worden niet alleen de lekken gedicht, maar krijgt Microsoft ook de mogelijkheid om bestanden op de computer te zetten.

Microsoft had namelijk een paar regeltjes toegevoegd aan de licentieovereenkomst, die bevestigd moet worden om het programma te gebruiken. In de laatste paar regels van de 'End User License Agreement' (EULA) staat dat Microsoft zich in de toekomst het recht voorbehoudt om ongevraagd 'veiligheidsgerelateerde updates' naar de computer van de gebruiker te uploaden.

De te downloaden updates kunnen volgens Microsoft voorkomen dat beveiligde muziekbestanden worden afgespeeld of gekopiëerd op een computer.

/NET'Slinks' truukje van Microsoft met update Media Player