AMSTERDAM - Wie denkt dat tieners het internet massaal bezoeken om aan een dagelijkse dosis vieze plaatjes te komen, heeft het mis. De grote hit onder Nederlandse jongeren is Habbo-hotel.nl , een virtueel hotel met bijna twee miljoen gasten. Dat schrijft de Volkskrant maandag.

Bezoekers van het hotel kunnen het poppetje dat hen vertegenwoordigt aankleden, meubels kopen – en stelen, maar dat is door de beheerder van de site verboden – en met elkaar kletsen. Voor het kopen van bepaalde waren moeten de gasten een betaald telefoonnummer bellen.

De bezoekers, gemiddeld tussen 12 en 20 jaar oud, brengen gemiddeld 32 minuten per bezoek door in het hotel. Sommigen kunnen het echter uren uithouden en zijn zeer betrokken. De 'hotelleiding' wordt overspoeld met suggesties om de ontvangsthal beter aan te kleden of het zwembad te verfraaien.

Radar

Het virtuele hotel kwam echter een paar maanden geleden niet zo positief in het nieuws nadat consumentenprogramma Radar bijna tweehonderd klachten binnen kreeg over het Habbo-hotel.

"We hadden nogal wat klachten binnengekregen van zowel ouders als kinderen over dit internetspel. De spulletjes die kinderen hebben aangeschaft in dit virtuele hotel worden gestolen. Ook worden kinderen zonder duidelijke opgaaf van reden uit het Hotel gezet. De kinderen zijn zo tussen de 10 en 200 euro kwijtgeraakt," zo is te lezen op de Radar-site.

De Habbo-hotelmanager beloofde toen beterschap.