De CEO's van techgiganten Facebook en Microsoft zijn kritisch over het Amerikaanse grensbeleid, waarbij kinderen van hun families worden gesplitst.

Dat onderschreven beide topmannen dinsdagnacht in berichten aan personeel en gebruikers. Facebook-CEO Mark Zuckerberg riep de VS in een bericht op om "dit nieuwe beleid per direct te staken". 

Microsoft-baas Satya Nadella stuurde een e-mail naar personeel, die hij later ook op LinkedIn plaatste. Hierin noemde hij het grensbeleid "wreed en een vorm van misbruik".

Eerder deze week nam Microsoft al afstand van het nieuwe grensbeleid van de VS. Dat terwijl het techbedrijf software levert voor de grensbewaking van het land. Die samenwerking loopt nog.

In de afgelopen weken heeft de Amerikaanse overheid aan de grens zeker tweeduizend kinderen van hun ouders gescheiden. Dit nieuwe beleid is begin mei door het Witte Huis ingevoerd. 

President Donald Trump zegt dat het nieuwe beleid de schuld is van de Democraten. Die hebben in zowel het Congres als het Huis van Afgevaardigden een minderheid.