Film1 komt vanaf donderdag beschikbaar als streamingsdienst. Daarmee kunnen gebruikers het filmaanbod van de zender bekijken zonder tussenkomst van een tv-aanbieder.

Film1-eigenaar Sony bevestigde de komst van de dienst aan Variety. Klanten met een abonnement kunnen online films en series kijken. Ook hebben zij via een app toegang tot het lineaire tv-kanaal Film1 Premiere.

Het abonnement gaat 7,99 euro per maand kosten. Daarnaast is er een jaarabonnement beschikbaar voor 79,99 euro. Bij het lanceren van de dienst zijn er zo'n 300 films beschikbaar. Sony meldt dat onder meer Blade Runner 2049, Spider-Man: Homecoming en Baby Driver direct te zien zijn.

De abonnementsdienst zal volgens Kate Marsh van Sony Pictures Television Networks naast bestaande samenwerkingen met tv-aanbieders bestaan.

Sony nam Film1 in 2015 over van Liberty Global, het moederbedrijf van de Nederlandse kabelmaatschappijen Ziggo en UPC. Liberty Global moest Film1 verkopen om toestemming te krijgen van de Europese Commissie voor de overname van Ziggo.