Met kunstmatige intelligentie kan Nvidia videobeelden op normale snelheid omvormen tot slow motionbeelden met 240 beeldjes per seconde.

Het systeem van Nvidia kan extra beeldjes genereren die tussen de beelden van een normale video worden geplaatst. Zo kan de video ook vloeiend op een lagere snelheid worden afgespeeld.

Waar normale video's namelijk met een snelheid van 30 beeldjes per seconde worden opgenomen, hebben slow motionbeelden 240 beeldjes per seconde. De software van Nvidia begrijpt dankzij kunstmatige intelligentie wat er op een video te zien is, en kan zo de beelden genereren die voor slow motion ontbreken.

Het systeem werkt op basis van een zogenoemd deep learning-algoritme. Het systeem kreeg ruim 11.000 slow motionvideo's van alledaagse activiteiten en sporten te zien. Na analyse van die video's kon het systeem ook bij nieuwe video's van dertig beeldjes per seconde correcte tussenbeelden genereren.

Nvidia ziet op termijn toepassingen voor mobiele gebruikers. Hoewel smartphones beelden in slow motion kunnen opnemen, hebben die beelden een veel groter formaat dan normale video's, dat veel opslagruimte kost. Vooralsnog kost het kunstmatig omzetten van de video's echter nog veel computerkracht.