Microsoft neemt afstand van het beleid van de regering-Trump waarbij migrantenkinderen van hun ouders worden gescheiden. Het softwarebedrijf werkt samen met de grensbewaking van de Verenigde Staten.

De verklaring volgt op het feit dat Microsoft maandag een blogbericht over de samenwerking met de Amerikaanse grensbewaking offline haalde, schrijft Bloomberg. In het bericht uit januari schreef Microsoft "trots" te zijn op het partnerprogramma met de grensbewaking van de VS.

Een woordvoerder van Microsoft noemt het offline halen van het bericht tegenover Bloomberg "een fout". Het bedrijf heeft het betreffende blogbericht inmiddels weer online gezet.

In een aanvullende verklaring zegt het softwarebedrijf "ontzet" te zijn door het beleid van de regering-Trump om migrantenkinderen aan de grens te scheiden van hun ouders. "We dringen er bij de regering op aan om het beleid te wijzigen", schrijft het bedrijf verder. Ook roept het bedrijf het Amerikaanse congres op om een wetswijziging door te voeren waardoor kinderen niet langer van hun familie worden gescheiden.

De grensbewaking maakt gebruik van een door Microsoft voor overheden ontwikkelde clouddienst. De software geeft het overheidsorgaan onder meer de mogelijkheid gezichtsherkenning toe te passen.

Volgens Bloomberg heeft Microsoft momenteel contracten ter waarde van ruim 19 miljoen dollar lopen met de grensbewaking van de VS.