De Telegraaf stuurt EXTRA-gebruikers een e-mail waarin wordt aangeraden om hun wachtwoord aan te passen.

Dat laat een woordvoerder van De Telegraaf weten aan NU.nl. De e-mail in kwestie werd op Twitter gezet door Blendle-medeoprichter Alexander Klöpping.

De e-mails worden verstuurd naar aanleiding van verdachte inlogpogingen binnen het computersysteem van de krant dat toegang geeft tot betaalde EXTRA-artikelen en digitale exemplaren van de krant.

Volgens de woordvoerder werd daarbij onlangs verhoogde activiteit geconstateerd, waarbij veel inlogpogingen vanuit het buitenland plaatsvonden. Bij zesduizend EXTRA-accounts is geprobeerd in te loggen.

De Telegraaf stelt dat er geen persoonsgegevens zijn gestolen, omdat het computersysteem in kwestie dergelijke gegevens niet bevat. Er zijn volgens de krant ook geen wachtwoorden buitgemaakt.

"Wij vermoeden dat er een zogenaamde 'controlerun' werd uitgevoerd met e-mailadressen die eerder zijn buitgemaakt", aldus de woordvoerder. "Wij weten zeker dat er bij ons geen datalek is geweest."

De krant laat aan NU.nl weten dat het van plan is om de e-mail naar alle EXTRA-gebruikers te sturen, om hen te wijzen op de risico's van hetzelfde wachtwoord op meerdere plekken gebruiken.