Het kunstmatige-intelligentiebedrijf Clarifai zou gehackt zijn terwijl het geheime werkzaamheden voor het Amerikaanse ministerie van Defensie verrichte.

De start-up Clarifai heeft daarvan niet direct melding bij het ministerie gemaakt, schrijft Wired.

Voormalig marketingtopvrouw Amy Liu van Clarifai heeft een klacht tegen de start-up ingediend. Ze beweert dat ze werd ontslagen toen ze er bij Clarifai op aandrong de hack bij het Pentagon aan te geven. De aanval zou afkomstig zijn van een Russische bron.

Clarifai werkt mee aan Project Maven, schrijft CEO Matthew Zeiler in een blogbericht. Hij bevestigt dat er vorige herfst een afgesloten onderzoeksserver door een bot werd geïnfecteerd. Wel nuanceert hij het bericht van Wired.

"De data van klanten of overheden liepen geen enkel gevaar", schrijft Zeiler. "We hadden de situatie snel onder controle en hebben klanten op de hoogte gebracht." Ook het ministerie van Defensie is geïnformeerd, zegt Zeiler.

Voor Project Maven wordt kunstmatige intelligentie gebruikt voor het Amerikaanse leger. Google kwam daarmee recent in het nieuws, omdat werknemers niet wilden dat techniek van Google voor wapens gebruikt zou worden.