Uitgever TMG ziet niks in een gepresenteerd plan om sociaal netwerk Hyves nieuw leven in te blazen, bevestigt een woordvoerder van TMG dinsdag aan NU.nl.

De uitgever was in gesprek met de initiatiefnemers achter Hyven, een kloon van het oude sociale netwerk. TMG heeft het merk hiervan in handen en had geen toestemming gegeven voor de onofficiële site.

"We hadden Hyven eerder al verzocht om te stoppen met het gebruik van ons merk", aldus de TMG-woordvoerder. "Maar we boden ze ook de gelegenheid om een concreet businessplan bij ons te presenteren."

Maar het plan achter de website was volgens TMG "niet concreet genoeg". Deze week heeft de uitgever nogmaals verzocht het gebruik van het Hyves-merk meteen te staken.

Onduidelijk

Het is onduidelijk of de beheerders van de site gehoor gaan geven aan het verzoek. De sitemakers waren niet bereikbaar voor commentaar.

TMG wil niet zeggen wat er gebeurt als Hyven het Hyves-merk blijft gebruiken. "Dat zullen we met de makers bespreken als het zo ver komt."

Hyven

De initiatiefnemers beloofden met Hyven een privacyvriendelijk sociaal netwerk. Daarmee reageerden ze op privacyschandalen bij techgigant Facebook.

Hyven werd binnen enkele uren al gehackt. De site werd toen kortstondig offline gehaald.