AMSTERDAM - Steeds meer Engelse jongeren plaatsen foto's van zichzelf op internet in ruil voor cadeautjes van onbekenden. Soms gaat dat zover dat jonge meisjes een webcam in hun slaapkamer plaatsen, omdat ze hopen dat ze hiermee veel geld verdienen. Hoewel de foto's vaak niet meer onthullen dan een blote buik is de ontwikkeling zorgwekkend.

De zogenaamde 'camgirls' hebben vaak een verlanglijstje aangelegd van spulletjes die ze willen hebben op websites als Amazon.com of Felicite.com. Zodra ze een cadeautje thuisgestuurd krijgen, krijgt de verzender foto's op internet te zien.

Pedofielen

De cadeaus variëren van lingerie, CD's, kleding tot spulletjes voor in de slaapkamer. Vaak zijn het vooral pedofielen die cadeautjes sturen in ruil voor foto's. In sommige gevallen proberen de mannen iets af te spreken met een camgirl via simpel emailcontact.

De meeste ouders van deze tieners zijn vaak niet op de hoogte van hun activiteiten. Vaak zijn de ouders zich ook niet bewust van de gevaren die internet met zich mee kan brengen.