Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxiapp, heeft zijn verliezen in het eerste kwartaal met bijna de helft teruggebracht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet ging bovendien flink omhoog.

​De onderneming waarschuwde evenwel voorlopig nog niet winstgevend te zullen worden. Het bedrijf wil volgend jaar naar de beurs.

Afgezien van eenmalige posten resteerde onder de streep een tekort van 312 miljoen dollar. Dat is flink minder dan het verlies van 598 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De opbrengsten bedroegen 2,6 miljard dollar, wat neerkomt op een groei op jaarbasis van zo'n 73 procent.

Het techbedrijf profiteerde verder van onder meer een eenmalige meevaller van 2,5 miljard dollar als gevolg van de verkoop van onderdelen in Rusland en Zuidoost-Azië.

Dodelijk ongeval

Uber heeft ondanks de stevige groei een roerige tijd achter de rug. Vorig jaar was er bijvoorbeeld veel onrust over seksuele intimidatie. Afgelopen kwartaal speelde onder meer een dodelijk ongeluk bij een test met zelfrijdende auto's. Het techbedrijf heeft besloten die wegproef nu helemaal te beëindigen.

Kenners twijfelen er overigens wel aan of het realistisch is dat Uber in 2019 echt naar de beurs kan. Zo heeft de onderneming nog altijd geen financieel directeur. De blik bij het bedrijf blijft niettemin naar voren gericht. Zo heeft Uber weer een grote nieuwe financieringsronde in de planning staan.