Facebook-CEO Mark Zuckerberg getuigt dinsdag voor het Europees Parlement in Brussel. De zitting is alsnog via een livestream te volgen.

Dat schrijft voorzitter Antonio Tajani van het Europees Parlement maandag op Twitter.

Tajani zegt de mogelijkheden van een livestream met Zuckerberg te hebben besproken. "Hij heeft het verzoek geaccepteerd", schrijft hij. "Dat is geweldig nieuws voor Europese burgers. Ik wil hem bedanken voor zijn respectvolle houding tegenover het Europees Parlement."

Het verhoor duurt dinsdag van 18.15 uur tot 19.30 uur, zo verduidelijkt Tajani.

Een week geleden werd bekend dat Zuckerberg voor het Europees Parlement zou verschijnen om vragen van parlementsleden te beantwoorden.

Het verhoor zal over onder meer databescherming gaan. Facebook was de afgelopen maanden in het nieuws, omdat databedrijf Cambridge Analytica informatie van Facebook-gebruikers kon misbruiken.

Besloten

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het bezoek van de Facebook-directeur achter gesloten deuren zou plaatsvinden en dat het gesprek niet online te volgen zou zijn via een livestream. Eerder deze week vond een parlementsmeerderheid dat dat wel mogelijk zou moeten zijn.

In april werd Zuckerberg al gehoord door de Amerikaanse Senaat om uitleg te geven over het misbruikschandaal met Cambridge Analytica.