Google werkt aan een eigen bedrijf dat zich focust op games. De interne startup heeft de naam Arcade gekregen.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan Bloomberg. Volgens de woordvoerder richt de startup zich op mobiele games die gebruikers met hun vrienden kunnen spelen.

Anonieme bronnen van Bloomberg zeggen dat de eerste game van Arcade elementen van een triviaquiz bevat, maar de woordvoerder van Google wilde daar niet op ingaan. Het spel zou deze zomer uitgebracht worden.

Hoewel Google de startup ziet als een sociaal medium, zouden de games van Arcade niet worden gekoppeld aan bestaande sociale media. Gebruikers moeten naar verluidt met hun telefoonnummer een account aanmaken.

Area 120

Arcade is onderdeel van Area 120, een intern programma waar Google-medewerkers aan hun eigen bedrijven kunnen werken. Volgens Bloomberg wordt het project geleid door een 21-jarige Michael Sayman, die als 17-jarige al als stagiair bij Facebook aan de slag ging en vorig jaar overstapte naar Google.

In Area 120 hebben Google-medewerkers de vrijheid om zonder al te veel risico aan hun projecten te werken. De eindproducten kunnen uiteindelijk onderdeel worden van Google, maar het is niet altijd zeker dat projecten daadwerkelijk voor een groot publiek beschikbaar worden.