AMSTERDAM - Internetprovider XS4all gaat voor het eerst online adverteren door middel van banners. Internetters die geen reclame van de provider willen zien kunnen dit via de banner aangeven. In plaats van reclame van XS4all, krijgen de 'nee-kiezers' banners te zien van goede doelen-organisaties.

Zodra de internetter op 'nee' heeft geklikt zal de reclame voor drie maanden niet meer te zien zijn.

"U hebt, in een Xs4all banneradvertentie, op Nee geklikt. Hier kunt u aangeven dat u de online banners van Xs4all niet langer wenst te zien. In plaats daarvan zal een statische advertentie van een goed doel getoond worden. Om de XS4all banners weg te filteren, moeten we uw computer kunnen herkennen. Daarom zetten we, als u hieronder op 'Nee tegen Xs4all banners' klikt, een cookie op uw computer. Deze zorgt ervoor dat onze banners in de toekomst niet meer getoond worden als u via die computer websites bezoekt," zo luidt de tekst.

XS4all wil hiermee irritatie voorkomen. "We hebben nooit met banners geadverteerd omdat deze als opdringerig werden beschouwd, zeker de knipperende versies. We willen geen overlast veroorzaken en hoffelijk adverteren," aldus Simon Hania van Xs4all tegen Webwereld.