Een medewerker van Facebook zou zijn werkprivileges misbruiken om vrouwen online te stalken.

Dat ontdekte beveiligingsonderzoeker Jackie Stokes. Facebook onderzoekt volgens een woordvoerder de kwestie, aldus Gizmodo.

De medewerker in kwestie zou voor Facebook hackers ontmaskeren. In een gesprek op Tinder geeft hij toe dat hij zijn werkmiddelen ook inzet om meer informatie over vrouwen op te zoeken.

Het datamisbruik kan verstrekkende gevolgen hebben. Tinder gebruikt Facebook om gebruikers in te loggen, waardoor een medewerker van het sociale netwerk mogelijk toegang heeft tot veel informatie.

Stokes heeft inmiddels contact met meerdere medewerkers van het bedrijf. Ze zou verdere details over de werknemer in kwestie hebben gedeeld met Facebook-beveiligingsbaas Alex Stamos.

'Strenge regels'

Facebook benadrukt in een verklaring dat er "strenge regels zijn die toegang tot gebruikersdata beperken voor personeel''. Alleen gebruikers met bepaalde werkzaamheden binnen het bedrijf mogen data inzien.

Het sociale netwerk lag recent onder vuur wegens datamisbruik door Cambridge Analytica, dat met informatie van Facebook-gebruikers psychologische profielen maakte voor politieke reclame.