AMSTERDAM - De online vraag- en aanbodsites Markplaats.nl en Speurders.nl hebben maandag tegelijkertijd afzonderlijk een forum geopend. Volgens de sites wisten de twee niet van elkaar dat ze ermee bezig waren. "Het is wel heel erg toevallig," aldus Marktplaats-directeur Oscar Diele.

Ook Speurders.nl vindt het toevallig dat ook Marktplaats.nl een forum heeft gelanceerd. "Nee, wij wisten niet dat Marktplaats er mee bezig was. Ons forum stond wel al een paar weken op de site, maar moeilijk vindbaar (via 'mijn gegevens')." Het forum van Speurders was maandagmiddag om 17.02 uur officieel online, het forum van Marktplaats stond om 23.12 uur live.

Volgens Oscar Diele is het forum op Marktplaats.nl ontstaan na het verzoek van de bezoekers van de site. "We kregen veel e-mails van de gebruikers dat ze een forummogelijkheid wel zagen zitten. Op het forum kunnen gebruikers terecht als ze een vraag hebben over de werking van de site, willen leren hoe ze een advertentie kunnen maken die beter verkoopt of gewoon om andere Marktplaats.nl leden te ontmoeten en te leren kennen."

Diele is niet bang een tweede 'Internetoplichting.nl ' te worden. "Al juichen we alle initiatieven toe om oplichting via het internet te voorkomen. Via de knop 'veilig handelen ' geven we de gebruikers ook tips om oplichting te voorkomen."