Hoewel Facebook recent onder vuur lag door meerdere privacyschandalen, zag het bedrijf zijn gebruikersaantal in het afgelopen kwartaal groeien naar 2,2 miljard maandelijks actieve gebruikers.

Dat blijkt uit de recent gepubliceerde kwartaalcijfers van het bedrijf (pdf). Het aantal gebruikers is vergeleken met een kwartaal eerder met 3,3 procent gegroeid en met 13 procent in vergelijking met vorig jaar.

Facebook wordt dagelijks gebruikt door 1,45 miljard gebruikers, 3,6 procent meer dan een kwartaal eerder. Ook dit aantal steeg met 13 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2017.

De techgigant boekte in het vorige kwartaal een omzet van 11,97 miljard dollar; een stijging van 49 procent vergeleken met een jaar eerder. De netto-inkomsten kwamen uit op 4,99 miljard dollar.

Datamisbruik

Facebook stond de afgelopen maanden centraal in meerdere privacyschandalen. Databedrijf Cambridge Analytica bleek via een Facebook-app gebruikersdata te hebben verzameld, die vervolgens werden misbruikt om psychologische profielen voor politieke reclame te maken.

Het sociale netwerk bleek daarnaast uitgebreide gebruikersgegevens van Android-gebruikers te verzamelen. CEO Mark Zuckerberg sprak eerder deze maand voor het Amerikaans congres om de privacyzorgen te verklaren.

De datamisbruikschandalen vonden plaats na het besproken kwartaal. Mogelijke effecten voor Facebook zijn daarom niet uit de kwartaalcijfers af te lezen en zullen mogelijk in het huidige kwartaal zichtbaar worden.

Komiek Arjen Lubach riep gebruikers recent op om hun accounts te wissen. Ongeveer tienduizend Nederlanders gaven daar gehoor aan.