AMSTERDAM - Altijd al eens een luchtfoto van uw huis willen hebben? Zo adverteert Fotovlucht.nl op hun website. Het lijkt een leuk idee, het aanbieden van luchtfoto's van huizen via internet. De consumentenbond is echter niet gecharmeerd van sites zoals Fotovlucht.nl.
Fotovlucht.nl

Fotovlucht.nl beweert bijna alle huizen (90 procent) vanuit de lucht te hebben gefotografeerd. Consumenten kunnen op deze site een luchtfoto van hun eigen huis bekijken. De kosten zijn ongeveer 68 eurocent per minuut. Je moet dan een plug-in installeren die de verbinding met het internet omleidt naar een 0900-nummer.

"Echter, dit programma zorgt ervoor dat de instellingen van uw eigen internet-belprogramma verdwijnen. Wanneer een foto is bekeken en is betaald, zal uw computer de volgende keren steeds verbinding maken met internet via het 0900-nummer. En, zonder dat u dat door heeft," aldus de Consumentenbond op hun site.

De Consumentenbond heeft van een aantal consumenten klachten ontvangen waarin zij melden dat ze voor duizenden Euro's hebben verbeld, zonder dat ze dat wisten. Of gedupeerde consumenten hun geld terug kunnen krijgen, is nog onduidelijk.

Inmiddels beweert Fotovlucht.nl de fouten uit de software te hebben gehaald en worden gedupeerde surfers een oplossing aangeboden.

Download
hier