Mitchell van der K., die ervan wordt verdacht tientallen vrouwen te hebben gehackt, heeft ook drie jaar lang zijn nichtje gehackt.

Dat schrijft RTL Nieuws, dat contact had met het nichtje, een inmiddels negentienjarige vrouw.

De politie vond op de computer van de Almeerse VVD-politicus Van der K. naaktfoto's van het slachtoffer. De beelden zouden via haar webcam zijn gemaakt. Volgens de vrouw is op de computer van Van der K. echter geen software gevonden waarmee webcams te bedienen zijn.

Vanaf haar zestiende ontving ze e-mails met meldingen dat er op haar accounts was ingelogd. Een maand geleden kwam ze erachter dat ze gehackt was door haar neef.

Eind 2017 deed het slachtoffer aangifte van hacking bij de politie. Dat gebeurde voordat Mitchell van der K. had bekend. Na de aangifte startte de politie een onderzoek en kwam haar neef op het spoor.

Slachtoffers

In totaal werden 30.000 privébeelden van vrouwen aangetroffen op de computers van Van der K. In februari werd hij gearresteerd op verdenking van computervredebreuk. Onder de slachtoffers zijn ook de bekende vlogster Laura Ponticorvo en bekende Nederlanders zoals Fatima Moreira de Melo.