Apple zou plannen hebben voor een betaalde abonnementsdienst voor artikelen. Daarmee zou het bedrijf de concurrentie aangaan met het Nederlandse Blendle.

Dat vertellen ingewijden aan Bloomberg. Het bedrijf zou software van de reeds overgenomen startup Texture willen integreren voor de nieuwe dienst.

Texture bood voor de overname van Apple al een abonnementsdienst voor tijdschriftenartikelen. Gebruikers kregen voor een vast bedrag per maand toegang tot stukken uit tweehonderd Amerikaanse magazines. Daarmee is de dienst vergelijkbaar met bijvoorbeeld Blendle Premium, dat tegen betaling een selectie van recente krantenartikelen biedt.

Apple News

Apple biedt binnen Apple News al de mogelijkheid om artikelen in een speciaal formaat te lezen, maar het gaat daarbij doorgaans om gratis stukken. De abonnementsdienst moet voor één vast bedrag stukken bieden van meerdere media.

Het is onduidelijk of de abonnementsdienst in Nederland beschikbaar zal komen. Apple News is hier tot op heden niet officieel toegankelijk.