Netflix heeft het aantal abonnees het afgelopen kwartaal boven verwachting zien stijgen. Wereldwijd sloten 7,4 miljoen mensen een abonnement af.

In totaal heeft Netflix nu 125 miljoen abonnees over de hele wereld. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf. De streamingdienst ging er vanuit dat er 6,35 miljoen mensen bij kwamen, dat aantal viel hoger uit.

Van de nieuwe abonnees zijn er 1,96 miljoen afkomstig uit de Verenigde Staten. De overige 5,46 miljoen komen uit andere landen, al gaat Netflix daar verder niet specifiek op in.

Kwartaalcijfers

Netflix behaalde een omzet van 3,7 miljard dollar in de afgelopen drie maanden. Dat is ruim 1,1 miljard dollar meer dan in dezelfde periode in 2017. De nettowinst steeg naar 290 miljoen dollar.

De dienst steekt in 2018 zo'n 7,5 tot 8 miljard dollar in de productie van nieuwe films, series en meer. Netflix zegt beter te willen inspelen op de diversiteit van abonnees. De focus ligt niet alleen op Engelstalige, maar ook internationale content.

Cannes

Netflix zegt het te betreuren dat films van het platform niet meedoen in de competitie van filmfestival Cannes. Een nieuwe regel van het festival stelt dat een film die daar wordt vertoond, drie jaar daarna niet op de Franse Netflix mag verschijnen. "Dat willen we onze Franse abonnees niet aandoen", stelt het bedrijf.