Het tunnelbedrijf The Boring Company heeft 112,5 miljoen dollar aan investeringen opgehaald. Het overgrote deel daarvan is afkomstig van Elon Musk zelf.

In totaal hebben 31 investeerders geld in het bedrijf gestoken. Dat blijkt uit ingediende documenten bij de Amerikaanse toezichthouder SEC.

Van de financiëring is 90 procent afkomstig van Elon Musk, de oprichter van The Boring Company. De rest komt van "vroege werknemers". Er waren geen investeerders van buiten het bedrijf betrokken.

Het is de eerste keer dat The Boring Company een investering indient bij de toezichthouder. Tot nu toe werd de zaak bekostigd door verkopen van spullen. Zo verkocht het bedrijf vijftigduizend petten en twintigduizend vlammenwerpers. Met laatstgenoemde haalde het bedrijf 10 miljoen dollar op.

Tunnels

The Boring Company graaft tunnels onder steden voor vervoer. Aanvankelijk was het idee om auto's op platformen te vervoeren om files te ontwijken. Dat zou met een snelheid van 210 kilometer per uur gaan.

In maart van dit jaar werden die plannen aangepast. Op Twitter liet Elon Musk weten dat de tunnels en Hyperloop van het bedrijf voorrang moeten gaan geven aan voetgangers en fietsers ten opzichte van auto's. "Als iemand geen auto kan betalen, krijgen ze voorrang op de auto's", zei Musk.