De CEO van de grote Amerikaanse handelssite Backpage pleit schuldig aan mensenhandel en het witwassen van geld. Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven door het Amerikaanse Hof van Justitie, aldus persbureau AP.

De bekentenis van CEO Carl Ferrer is onderdeel van een schikking. Hierbij zal de topman niet langer dan vijf jaar de cel in gaan.

Backpage is een grote online handelssite vergelijkbaar met bijvoorbeeld het Nederlandse Marktplaats. Het is de op één na grootste in zijn soort, met Craigslist op de eerste plaats.

De site werd afgelopen week offline gehaald na meerdere aantijgingen van sekshandel. De CEO geeft dat nu ook toe. Volgens hem werden advertenties op Backpage voornamelijk gebruikt om voor prostitutie te adverteren.

Sekswerk

Het bedrijf achter Backpage en een aantal gelieerde bedrijven bekennen ook schuldig te zijn aan het witwassen van geld. Dit deed het bedrijf omdat banken en creditcardbedrijven weigerden om met Backpage samen te werken.

Craigslist haalde recent een advertentiecategorie offline, omdat hierin voornamelijk voor sekswerk werd geadverteerd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!