AMSTERDAM - Nog altijd is de browser van Microsoft, Internet Explorer, veruit de meest gebruikte internetbrowser van de wereld, maar uit de laatste cijfers van OneStat blijkt dat alternatieve browsers steeds meer terrein winnen.

Internet Explorer (IE) heeft een marktaandeel van 86,63 procent. Het markaandeel van IE is de afgelopen maanden iets gedaald met bijna 1 procent. Het marktaandeel van Safari, de browser van computerfabrikant Apple, is iets toegenomen met 0,05 procent naar 1,26 procent. Volgens OneStat komt dit doordat Mac-gebruikers steeds vaker overstappen van 'IE voor de Mac' naar Apple's eigen browser Safari.

Het marktaandeel van de browser van Mozilla, Firefox, ging ook iets omhoog met een kwart procentpunt naar 8,69 procent. De makers van de browser zijn in afwachting van de 50 miljoenste download van de browser. Dinsdagavond ging de teller over de 49 miljoen downloads heen.

Firefox 1.0 werd in november 2004 gelanceerd. In die maand werd de nieuwe browser maar liefst 10 miljoen keer gedownload.