AMSTERDAM - De vraag- en aanbodsite Speurders.nl biedt de mogelijkheid voor verkopers om naast foto's ook een videofilmpje bij advertenties te plaatsen. De video's kunnen vervolgens door alle bezoekers worden bekeken. Het plaatsen van een video bij een advertentie is gratis.

"Dankzij deze nieuwe service kunnen verkopers beter hun spullen verkopen: ze kunnen met video bijvoorbeeld laten zien dat een elektrisch apparaat daadwerkelijk werkt of dat de motor van hun auto loopt als een zonnetje", aldus Michiel van der Meer, directeur van Speurders.nl. "Voor snuffelaars op onze site betekent video meer zekerheid over de spullen die te koop staan. Daarnaast heeft video natuurlijk een hoge entertainmentwaarde."

Het plaatsen van een video bij een advertentie geschiedt op exact dezelfde wijze zoals ook foto's bij een advertentie worden geplaatst. Verkopers hoeven zich geen zorgen te maken over het type videobestand dat men wil plaatsen: het onlyvideo-platform, ontwikkeld door Easyconcepts, converteert automatisch alle formaten video naar flashvideo en speelt het af in de Speurders-speler. De enige restrictie is de grootte van het videobestand: dat mag maximaal 8MB zijn.

Om de videofilmpjes voor bezoekers van Speurders.nl te ontsluiten is er een videopagina gemaakt die men via de homepage kan bezoeken. Op de videopagina vindt men de vijf meest recent geplaatste video's en de vijf meest bekeken video's.