De Russische president Vladimir Poetin zegt "niks te geven" om de vermeende Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Dat vertelde Poetin in een gesprek met NBC News.

"Wat maakt het uit als Russen dat hebben gedaan? Er lopen 146 miljoen Russen rond", aldus de president. "Het interesseert me niet. Ik geef er niks om. Zij vertegenwoordigen niet de interesses van ons land."

"Misschien zijn het niet eens Russen. Wellicht waren het wel Oekraïners, Tataren of Joden die ook Russisch staatsburger zijn. Dat moet gecontroleerd worden."

De Verenigde Staten onderzoeken de vermeende Russische invloed op de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Het land wordt verdacht van de verspreiding van nepnieuws en desinformatie tijdens de verkiezingscampagne. Dat zou zijn gedaan via onder andere Facebook, Google en Twitter. Ook werden de Democraten gehackt, waarbij e-mails publiek inzichtelijk werden.

Beschuldigingen

Speciaal aanklager Robert Mueller heeft dertien Russen en drie Russische bedrijven officieel beschuldigd van inmenging.

Bij het onderzoek wordt ook gekeken of de Amerikaanse president Donald Trump samenwerkte met de Russen om de verkiezingen te beïnvloeden. Hij ontkent dit.