Twitter wil aan cryptovaluta gerelateerde oplichting op het sociale medium aanpakken.

Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen Bloomberg.

Twitter is zich bewust van "manipulatie" rondom bitcoin en andere cryptovaluta en wil maatregelen nemen om te voorkomen dat bedriegelijke accounts met gebruikers in aanraking komen. De woordvoerder wilde niet uitweiden over op welke acties het bedrijf precies zint.

Jack Dorsey, de CEO van Twitter, zei dinsdag al dat het bedrijf werkt aan oplossingen om oplichting rondom cryptovaluta's aan te pakken. Hij reageerde daarmee op een klacht van Emin Gün Sirer, mede-directeur van een Amerikaans collectief van wetenschappers dat onderzoek doet naar toepassingen van cryptovaluta.

"Spam rondom cryptovaluta heeft ondraaglijke proporties aangenomen", legt Sirer uit aan Bloomberg. "Het is onmogelijk om over het onderwerp te praten zonder dat een of andere spammer instapt die probeert om met valse beloftes de virtuele munten van mensen af te troggelen."

Facebook nam in januari al maatregelen om oplichting met cryptovaluta tegen te gaan. Het sociale medium verbiedt advertenties rondom bitcoin en andere cryptomunten. Desondanks wist een aantal gebruikers het verbod de afgelopen weken te omzeilen.

Hoe veilig is een Bitcoin nou echt?
108
Hoe veilig is een Bitcoin nou echt?