AMSTERDAM - SBS Broadcasting begint op 1 september dit jaar een nieuwe digitale televisiezender: TV 10. Deze zender gaat zeven dagen per week nieuws uit de wereld van showbizz, entertainment, televisie en theater brengen, schetste een SBS-woordvoerder vrijdag.

Basis voor het nieuwe kanaal is het programma Shownieuws, dat iedere dag op SBS6 is te zien. Shownieuws zal dagelijks op TV 10 worden herhaald, geactualiseerd en uitgebreid.

Lancering

Naast TV 10 bereidt SBS Broadcasting de lancering van andere nieuwe digitale televisiezenders voor. Begin maart presenteerde Patrick Tillieux, voorzitter van de Raad van Bestuur van SBS Broadcasting, al plannen voor drie digitale kanalen: het doe-het-zelf-kanaal 'Klussen en Wonen', de zender 'I Love' met series uit de jaren '70 en '80 en 'Veronica Vibes', met tips over uitgaan, trends en vrijetijdsbesteding. Wanneer deze kanalen van start gaan, moet nog worden bepaald.

Een zendernaam met het cijfer tien is dezer dagen in. Deze week maakte John de Mol namelijk bekend dat zijn nieuwe tv-zender Tien gaat heten. TV 10 is een omstreden naam uit het tv-verleden. Joop van den Ende poogde met de naam TV10 (zonder spatie) eind jaren '80 een Nederlandse commerciële zender te beginnen. Dat project strandde wegens tegenspartelende politici.