Het Amerikaanse kredietbureau Equifax heeft het afgelopen half jaar 4,9 miljoen extra slachtoffers van een groot datalek gevonden.

In september 2017 meldde het bedrijf dat de persoonsgegevens van 143 miljoen Amerikanen waren buitgemaakt bij een hack. Donderdag zei het bedrijf nog eens 2,4 miljoen slachtoffers te hebben gevonden, meldt persbureau Reuters.

In oktober meldde het kredietbureau ook al dat 2,5 miljoen extra Amerikanen slachtoffer zijn geworden van de hack. Daarmee komt het voorlopige totaal aantal slachtoffers op 147,9 miljoen.

Equifax telde de donderdag aangekondigde nieuwe slachtoffers in eerste instantie niet mee omdat van hen bij de hack alleen rijbewijzen zijn buitgemaakt, maar geen Amerikaasnse burgerservicenummers.

Kredietbureaus zoals Equifax verzamelen persoonlijke informatie van consumenten om hun kredietwaardigheid te beoordelen. Banken en andere bedrijven die leningen verstrekken gebruiken die informatie om te bepalen hoeveel rente zij die klant berekenen.

Onderzoeken

Procureur-generaals uit elke staat van de Verenigde Staten doen onderzoek naar de hack bij Equifax. Ook zijn er volgens het bedrijf meer dan 240 rechtszaken tegen het kredietbureau aangespannen.

Ook de Amerikaanse waakhond Federal Trade Commission (FTC) onderzoekt de hack bij het bedrijf.