AMSTERDAM - Tweakers.net heeft vandaag een langverwachte 'produktkeuring' geintroduceerd op haar site. De zogeheten Productsurvey is een database met beoordelingen en betrouwbaarheidsgegevens van hardware- en softwareproducten. Volgens Tweakers is hiermee één van de grootste verbetering van de site in jaren gerealiseerd.

De inhoud van de database wordt samengesteld door de bezoekers van Tweakers.net en gemodereerd door de crew.

Het idee achter de Productsurvey is niet nieuw. Veel online prijsvergelijkers hebben een dergelijke dienst op hun site. Volgens Tweakers onderscheidt deze Productsurvey zich door de gedetailleerdheid van de surveys en de aanpasbaarheid aan de verschillende productcategorieën.

In de surveys kan onder andere worden aangegeven met welke softwareplatformen en hardwarecomponenten een product werd gebruikt, zodat je een goed beeld kunt krijgen van de omgeving waarin iemand een product in gebruik heeft. Verder is het mogelijk om afbeeldingen aan surveys toe te voegen en worden er voor elk product betrouwbaarheidsstatistieken verzameld. Tweakers hoopt, zodra de vulling van de database op peil is gekomen, hiermee een redelijk beeld te kunnen geven over de betrouwbaarheid van foutgevoelige producten zoals harde schijven en optische drives.