In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Met deze week de komst van Google Assistant naar Nederland en ophef over Facebook's VPN.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (14,8 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Google Assistant

Google maakte bekend dat zijn spraakassistent dit jaar in Nederland verschijnt. Assistant zal dan Nederlands gaan praten. Dit maakt de weg vrij voor de Google Home-speaker in Nederland, wij gingen vast met die speaker aan de slag en we testten de HomePod van Apple.

Facebook VPN

Facebook promoot zijn eigen VPN in nieuwsoverzichten van gebruikers. Deze app speelt echter persoonlijke gegevens door aan Facebook. De Consumentenbond raadt daarom af om de dienst te gebruiken. Hoe zit het met dit soort netwerken?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.