De storing op het netwerk van KPN, die het noorden van het land treft, houdt nog tot 3.00 uur 's nachts aan.

Dat zegt een woordvoerder van de telecomprovider tegen NU.nl.

Het netwerk van KPN kampt sinds donderdagmiddag met een storing. Op de website Allestoringen.nl kwamen vooral na 14.00 uur veel meldingen binnen.

Een woordvoerdster van KPN zegt dat tussen Groningen en Leeuwarden een kabel is gebroken, waardoor mensen niet kunnen internetten, bellen of televisie kunnen kijken.

In de regio kunnen mensen de komende uren langzaam weer gebruikmaken van de diensten, aldus de woordvoerdster.

Hoe de breuk is ontstaan, kon zij donderdagavond nog niet zeggen.

Tele2

Ook Tele2 kampte donderdag in het noorden van het land met een storing. Een woordvoerder van de telecomprovider zegt dat de storing vooral Friesland en een klein deel van Groningen treft.

Klanten kunnen zowel bij vaste telefonie, internet en bellen problemen ondervinden.

Tele2 maakt voor de laatste meters naar woningen gebruik van het netwerk van KPN. Of de storing bij de provider te maken heeft met de kabelbreuk bij KPN, kon de woordvoerder echter niet met zekerheid zeggen.

T-Mobile

Daarnaast is ook T-Mobile donderdag in het noorden van het land getroffen door een storing. Een woordvoerder van de provider laat aan NU.nl weten dat de oorzaak te maken heeft met de kabelbreuk bij KPN.

Ook T-Mobile maakt in die regio gebruik van het netwerk van KPN.

Een woordvoerder van de telecomprovider liet in eerste instantie aan NU.nl weten dat het ging om een stroomstoring. Die is inmiddels verholpen.