AMSTERDAM - Quote Media heeft zijn zoekmachines Vinden.nl en Zoeken.nl in de etalage gezet. Beide zoekmachines zijn inmiddels overgenomgen door internetondernemer Jan-Willem Tusveld (25) en investeringsmaatschappij Orbys.

"Ruim 3,5 jaar geleden kocht Quote Media het bedrijf Vinden.nl van investeringsmaatschappij Reggeborgh en oprichter Tusveld. Destijds leek Vinden.nl goed aan te sluiten bij de internetstrategie van Quote Media. Onlangs lanceerde het bedrijf nog de nieuwe zoekmachine Zoeken.nl. Beide zoekmachines zijn nu verkocht, omdat ze teveel afwijken van de kernactiviteiten van Quote Media," aldus het bedrijf in een persbericht.

Directeur Quote Media, Maarten van den Biggelaar, is content met de verkoop: "Helaas is gebleken dat de zoekmachines minder goed bij ons pasten dan aanvankelijk gedacht. Als zelfstandige internetdiensten zijn ze een vreemde eend in de bijt binnen onze online activiteiten. Daarom ben ik blij dat we in goed overleg en naar ieders tevredenheid overeenstemming hebben bereikt over de transactie".

Tusveld, de nieuwe eigenaar van de zoekmachines, ziet goede mogelijkheden voor de toekomst. "Vinden.nl en Zoeken.nl zijn uitstekende winstgevende internetdiensten. We denken het zoeken en vinden op internet nog wezenlijk te kunnen verbeteren en zullen blijven werken aan nieuwe zoektechnologieën."