Twitter heeft 49 Russische accounts gevonden die tijdens het Brexit-referendum de publieke opinie wilden beïnvloeden.

Dat heeft de Twitter-beleidsdirecteur voor Groot-Britannië verklaard aan het Britse comité voor technologie, cultuur, media en sport, meldt BuzzFeed.

Het gaat om accounts die worden gelinkt aan de Internet Research Agency, een 'trollenfabriek' in Sint-Petersburg. De accounts hebben in totaal 942 tweets geplaatst, die gezamenlijk 461 keer werden geretweet en 637 keer werden geliked.

Het aantal van 49 accounts komt volgens Twitter overeen met minder dan 0,005 procent van het totale aantal accounts dat over het referendum heeft getweet.

Eerder zei het sociale medium al dat Rusland op het platform 1.032 dollar aan zes Brexit-advertenties had gespendeerd.

Hoeveel accounts de tweets van de Russische accounts op hun tijdlijn hebben zien verschijnen, maakte Twitter niet bekend. Ook over de inhoud van de tweets zei het bedrijf niets.

Onderzoek

Het Britse comité voor technologie, cultuur, media en sport onderzoekt of Rusland de publieke opinie rond de Brexit via sociale media wilde beïnvloeden. Moskou wordt van vergelijkbare praktijken beschuldigd rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Eerder vandaag vertelde YouTube tegen het Britse comité dat het platform geen enkele aanwijzing had gevonden voor Russische inmenging tijdens het Brexit-referendum.