Snapchat heeft in het afgelopen kwartaal meer gebruikers binnengehaald. Het aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat was gemiddeld 187 miljoen, een stijging met 18 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Snap leed wel een nettoverlies van 350 miljoen dollar (289 miljoen euro), tegen een min van 170 miljoen dollar een jaar eerder. Dat kwam vooral door fors hogere kosten voor onder meer ontwikkeling en marketing.

De omzet steeg tot meer dan 285 miljoen dollar, van ruim 165 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2016, geholpen door hogere advertentie-inkomsten.

Aandeel omhoog

De cijfers die het bedrijf meldde vielen duidelijk beter uit dan door de markt was verwacht en het aandeel ging in de handel na het slot op Wall Street sterk omhoog, met stijgingen tot wel 29 procent. 

Snapchat paste afgelopen kwartaal zijn app aan, om die onder meer simpeler in het gebruik te maken. Snap-CEO Evan Spiegel gaf toe dat zijn app voor sommige gebruikers misschien niet toegankelijk genoeg was, wat de groei in nieuwe gebruikers zou kunnen remmen.

Snapchat heeft vooral te kampen onder concurrentie van Instagram van Facebook. Instagram kwam in 2016 met een Stories-functie die lijkt op die van Snapchat, een jaar later had de Stories-functie van Instagram al meer gebruikers dan Snapchat.