AMSTERDAM - De Britse politie waarschuwt IT-specialisten in het land dat ze mogelijk een doelwit zijn voor de georganiseerde misdaad en ontvoerders.dat de georganiseerde misdaad het mogelijk op ze gemunt heeft. De IT'ers lopen risico, omdat zij zich toegang kunnen verschaffen tot geheime bedrijfsinformatie.

Vroeger werd de familie van de bankier gegijzeld om de kluis binnen te komen, maar binnenkort kan de IT expert het slachtoffer zijn van dit soort tactieken, volgens Len Hynds, hoofd van de
National Hi-Tech Crime Unit (NHTCU)

IT-er als vluchtauto

"Bedrijven moeten zich de waarde realiseren van hun IT-personeel en de informatie waar ze toegang toe hebben," zei Hynds in een interview met internetsite
Computing

Sommige IT-managers zijn zich al bewust van de risico's. "We hebben al vacatures openstaan voor IT bodyguards en hebben ontsnappingsroutes bedacht," aldus Mike Rowland van Porsche Cars GB.

Steve Ash, hoofd van de IT-afdeling van Virgins 'V.Shops', ziet echter een andere dreiging. "Ik denk dat er eerder IT-ers ontvoerd zullen worden door mensen van interne afdelingen dan door vijanden van buitenaf."