AMSTERDAM - SNS biedt mensen die tijdens de introductie van het nieuwe betalingssysteem Bill van Microsoft werden gedupeerd een tegoedbon van 50 euro aan. De verstuurde introductie-mail zorgde eind maart voor veel commotie. De mail werd verstuurd naar iedereen die zich via Bill.nl had aangemeld, echter alle e-mails waren zichtbaar.

In plaats van de e-mailadressen in de BCC (Blind Carbon Copy) te zetten, had de SNS-bank alle e-mails in de TO: gezet. Hierdoor waren bijna duizend e-mails zichtbaar.

"Het per abuis openbaar maken van de e-mailadressen heeft voor nogal wat overlast gezorgd, waaronder zorgen met betrekking tot spam en virussen. Wij vinden het gebeurde en de overlast voor iedereen meer dan erg. Helaas kunnen we hetgeen is gebeurd niet meer terugdraaien," zo is te lezen in het mailtje dat woensdag is verstuurd.

"Naast onze oprechte excuses willen we graag een 'gebaar' naar u maken. We hebben daarvoor contact gezocht met een aantal mensen dat geklaagd heeft en hen om suggesties gevraagd. Bij de suggesties voor een vorm van compensatie kwam regelmatig het voorstel van een cadeaubon terug. Die suggestie hebben wij overgenomen."

SNS heeft inmiddels alle 'gedupeerden' een e-mail met de gegevens van de tegoedbon verstuurd. De tegoedbon kan worden besteed bij de Free Record Shop.