Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft zijn eigen streamingdienst gelanceerd. Op het platform zijn films te zien die eerder op het festival vertoond werden.

Dat maakt het IFFR dinsdag bekend. De streamingdienst heet IFFR Unleashed.

De films die via de dienst beschikbaar zijn, waren eerder op het International Film Festival Rotterdam te zien. Het aanbod wordt gekozen door medewerkers van het IFFR en bestaat op dit moment uit 79 titels. Enkele beschikbare films zijn bijvoorbeeld Winter Sleep van regisseur Nuri Bilge Ceylan, Only Lovers Left Alive van Jim Jarmusch en Nebraska van Alexander Payne.

Volgens een woordvoerder van het IFFR worden "de meeste films in hd-kwaliteit" aangeboden. Het gros van de films is Engels ondertiteld, er zijn ook enkele films met Nederlandse ondertitels.

Aanbod

Het aanbod van IFFR Unleashed bestaat naar eigen zeggen uit "niet alledaagse films". Dat zijn veelal onbekendere titels die na het festivals nauwelijks meer te zien zijn. In de Benelux kunnen mensen een film kijken voor 5 euro per keer. Daarnaast biedt de dienst een jaarabonnement voor onbeperkte toegang. 

Zolang het Rotterdamse filmfestival nog bezig is (tot 4 februari) kost een jaarabonnement 60 euro, daarna gaat de prijs omhoog naar 90 euro. Gebruikers kunnen de dienst twee weken gratis proberen.

Films zijn te bekijken op pc, smartphone, tablet en via een aansluiting op tv. De IFFR Unleashed-dienst biedt Chromecast-ondersteuning. Losse apps voor het filmplatform zijn er nog niet.

Met IFFR Unleashed worden filmmakers volgens de initiatiefnemers gesteun, omdat hun films het hele jaar door online aangeboden worden. Van de opbrengsten gaat de ene helft naar de filmmakers. De andere helft wordt gebruikt als investering om IFFR Unleashed te verbeteren.